Skip to content
CABECERA DRIKUNG KAGYU optim

Mestres del Llinatge Drikung Kagyu

La seva Santedat Drikung Kyabgon Chetsang Rinpoché, és el 37 sustentador del tron del llinatge Drikung Kagyu i la setena reencarnació de Chetsang Rinpoché, és una manifestació de Chenrezig (Avalokiteshvara).

Drikung Kyabgon Chetsang Rinpoché, Konchog Tenzin Kunsang Thrinle Lhundrup, va néixer el 1946 en la família aristocràtica Tsarong a Lhasa. Molts signes auspiciosos i visions van acompanyar el seu naixement. La seva reencarnació va ser confirmada inequívocament per una visió del Drikung Regent, Tritsab Gyabra Rinpoche, i per nombroses endevinacions addicionals, entre d’altres per Taktra Rinpoche, el governant del Tíbet, SS el 16è Karmapa i SS Taklung Matrul.

chungtsang rinpoche

La seva  Santedat Drikung Kyabgon Chungtsang Rimpoché, és posterior a la fundació del llinatge Drikung Kagyu per Lord Jigten Sumgon, el 36è titular del tron i la vuitena reencarnació del Chungtsang Rinpoche. Se’l considera una manifestació de Manjushri.Drikung Kyabgon Chungtsang Rimpoché, també conegut com a Tenzin Chokyi Nangwa, va néixer el 1942 l’any del cavall d’aigua a Lhokha. És el més jove dels cinc fills de la coneguda i aristocràtica família Lhagyari. El seu pare va ser Trichen Kelsang Nyendrak i la seva mare Rigzin Chodzom. La família Lhagyari és una de les cases nobles més antigues del Tíbet i prové de l’antiga família reial. Aquesta branca de la família porta el nom Dewa Lhagyari Trichen.

Poc després de la prematura mort del setè Chungtsang Rimpoché, Tenzin Chökyi Jungne (1909-1940), la seva reencarnació va ser trobada a la família Lhagyari i entronitzat el 1946 al monestir Drikung Thil. La seva reencarnació va estar acompanyada de molts signes auspiciosos. Les profecies i la inclusió d’un oràcul van confirmar el seu renaixement. Gyabra Tritsab va tenir una visió a Lake Lhamo Latso, que va ser confirmada per altres profecies de SS 16th Karmapa i SS Taklung Matrul. El govern tibetà també va certificar la seva reencarnació, i Chungtsang va passar les proves tradicionals de selecció d’articles religiosos pertanyents a la seva reencarnació anterior.

Sa Eminència Garchen Rimpoché és el fundador i director espiritual del centre Garchen Ratna Dwadza Nä a Espanya. És un dels mestres més importants de la tradició Drikung Kagyu. La seva línia d’encarnació es remunta a Gardampa Chodengpa, un deixeble de Kyobpa Jigten Sumgön (el fundador del llinatge Drikung-Kagyü).

Garchen Rinpoché va néixer el 1936 a Nangchen Kham (Tíbet oriental). Va ser reconegut i entronitzat per Sa Santedat el difunt Drikung Kyabgon Shiwei Lodro. Fins a l’edat de 22 anys, va viure al monestir de Lho Miyalgon al Tíbet. El seu retir de tres anys va ser interromput poc abans de la seva finalització a causa de l’agitació política al Tíbet. SE Garchen Rimpoché va estar internat durant 20 anys en una presó de treballs forçats xinesa. A la presó, va rebre ensenyaments de Dzogchen de Khenpo Münsel Rimpoché i va practicar en secret. Després de ser alliberat de la presó el 1979, va ser responsable de la reconstrucció del Monestir Gar i d’altres 27 monestirs Drikung a l’est del Tíbet.El 1997, Rinpoché va visitar Occident per primera vegada i va fundar 5 Centres Drikung Garchen a Amèrica i Europa. Ha viatjat incansablement a diversos centres i monestirs a Àsia, Amèrica i Europa fins a finals del 2018. Avui dia es troba de forma permanent al centre Garchen Buddhist Institute de Chino Valley, Arizona, USA. 

Si desitja una biografia més detallada de SE Garchen Rimpoché amb les seves encarnacions anteriors, faci clic aquí.

Drubpon Tsering Rinpoché és el lama resident de l’Institut Drikung Garchen de Munich, Alemanya. A l’edat de vuit anys,  va prendre refugi amb Sa Eminència Garchen Rinpoché. Tres anys més tard, va rebre l’ordenació de novici, els vots de bodhisattva i els ensenyaments mahamudra del gran Siddha Karma Norbu (Karma Kagyu)

Va viure i estudiar amb el SE Garchen Rinpoché al Monestir Gar a l’est del Tíbet des de l’edat d’11 anys, on va completar els exercicis preparatoris de les tradicions Drikung Dzogchen Yangzab i Longchen Nyingthig. Drubpon Tsering Rinpoche va passar cinc anys com a fuster al Monestir de Gar, on va realitzar moltes cerimònies, rituals i Drubchens amb SE Garchen Rimpoché. Va aprendre i va ensenyar danses espirituals, tocant instruments rituals, creant mandales, eleborant tormes i tota sèrie de litúrgies. També es va desenvolupar com a veu principal a Pujas i Drubchens.

logotip-garchen-rimpoche