Skip to content

Sa Eminència Kyabjé Garchen Triptrul Rimpoché

Sa Eminència Garchen Rimpoche, va néixer a Nangchen Kham, est del Tibet, al 1936.

És un dels més destacats mestres del llinatge Drikung Kagyu. Reconegut com la reencarnació del Siddha Gar Chodingpa, un dels principals deixebles de Kyobpa Jigten Sumgön, fundador d’aquest llinatge del budisme tibetà.

A l’antiga India, es diu es va encarnar com el Mahasiddha Aryadeva, el deixeble nascut del lotus del gran Nagarjuna. Al segle VII, era conegut com Lonpo Gar, el ministre del gran Rei del Dharma, Songsten Gampo. Garchen Rimpoche va ser reconegut i entronitzat a l’est del Tibet per l’anterior Drikung Kyabgon Zhiwe Lodro.

 Als set anys, va ser portat al monestir Lho Miyal, el qual va administrar des dels onze anys. Va estudiar i va practicar sota la direcció del Siddha Chime Dorje, rebent instruccions vastes i profundes sobre les pràctiques preliminars (Ngöndro), la pràctica dels cinc camins del Mahamudra i els sis iogues de Naropa.

 Als 22 anys, després de dos anys de retir, va ser empresonat durant 20 anys com a resultat de la invasió xinesa al seu país. En el camp de treball va conèixer al seu mestre arrel, el lama nyigma, Khenpo Munsel, i va practicar en secret, suportant totes les dificultats, fins que va aconseguir alts nivells de realització.

Des del seu alliberament el 1979, s’ha dedicat a recuperar el seu llinatge, restablint els ensenyaments, reconstruint monestirs i construint escoles a l’est del Tibet.

Sa Eminència Garchen Rinpoche ha viatjat per tot el món difonent els ensenyaments del Dharma. És el Director Espiritual del Garchen Buddhist Institute a Chino Valley, Arizona, USA, on resideix de forma permanent a l’actualitat.

Ha fundat centres en bona part d’Europa i Sud-Amèrica com a Alemanya, Polònia, Àustria, Portugal, Rússia, Ukraina, Espanya i Xile entre altres països.

Documental Biografía de S.E. Garchen Rinpoche